zaterdag 5 juli 2014

Fagioline alla peperonata (Italië)

FAGIOLINE ALLA PEPERONATA (SPERZIEBONEN MET PAPRIKA EN TOMAAT)

2 tomaten (pomodori)
1 gele paprika
3 eetlepels olijfolie
1 ui
1 teen knoflook
500 gram sperziebonen
2 eetlepels gehakte oregano
zout


Maak een insnijding in de huid van de tomaten. Verwarm de tomaten 15 seconden in kokend water en schep ze daarna direct in koud water. Haal de schil van de tomaten af. Snijd het vruchtvlees van de tomaten in blokjes. Haal een klein gedeelte van de boven- en onderkant van de sperziebonen af, kook ze 5 minuten in water met zout en spoel ze koud. Halveer de paprika, haal het zaadgedeelte met de steel eruit en snijd de paprika in repen. Snipper de ui. Verhit de olijfolie en fruit de ui met de uitgeperste knoflook glazig. Fruit de paprika 2 minuten mee, voeg de tomaatblokjes toe en laat dit mengsel 5 minuten sudderen. Voeg de bonen toe, schep het geheel door en laat het nogmaals 5 minuten sudderen. Schep oregano door het bonenmengsel en serveer de bonen direct.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Gerechten uit Italië (Het Kook College) / Pim Haaksman

Geen opmerkingen: