zaterdag 5 juli 2014

Peperoni alla piemontese (Piemont, Italië)

PEPERONI ALLA PIEMONTESE (PAPRIKA’S MET ANSJOVIS)

6 kleine paprika’s (rood, geel of groen)
2 teentjes knoflook, gepeld en in dunne plakjes gesneden
2 tomaten, elk in 6 partjes
3 ansjovisfilets, kleingesneden
20 gram roomboter
6 eetlepels olijfolie
zout
fijngehakte verse peterselie


Snijd de paprika’s in de lengte door, verwijder de zaadjes en spoel de paprika’s af onder de koude kraan. Vul elke paprika met plakjes knoflook, 2 partjes tomaat, wat kleingesneden ansjovis, een stukje roomboter, 1 eetlepel olijfolie en zout naar smaak. Schik de paprika’s in een ovenvaste schaal en bak ze 30 minuten in een voorverwarmde oven (170°C), tot ze bijtgaar zijn. Laat ze afkoelen en bestrooi ze met fijngehakte peterselie.

6 personen

gebied : Piemonte, Italië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De regionale keuken van Italië / Jan Morgan

Geen opmerkingen: