zondag 20 juli 2014

Bijna-tabouleh van rauwe bietjes, geitenkaas en citrusfruit (Galilea, Israël)

BIJNA-TABOULEH VAN RAUWE BIETJES, GEITENKAAS EN CITRUSFRUIT

6 - 8 jonge rauwe bietjes
1 gezouten oranjebloesemcitroen
1 bosje peterselie
½ bosje oregano
1 sinaasappel
1 grapefruit
stukje verse, kruimelige geitenkaas
1 ½ deciliter fruitige olijfolie
zout


Rasp de bietjes grof, liefst in een keukenmachine. Halveer de citroen, verwijder het zachte vruchtvlees en snijd de schil heel fijn. Snijd de peterselie en de blaadjes van de oregano fijn. Pel de sinaasappel en grapefruit, snijd de partjes tussen de vliesjes uit en snijd de partjes in kleine stukjes. Verkruimel de geitenkaas. Meng alle ingrediënten met de olijfolie en breng op smaak met zout.

4 personen

gebied : Galilea, Israël
gerechtsoort : salade

bron : Bismilla Arabia / Nadia Zerouali & Merijn Tol

Geen opmerkingen: