woensdag 30 april 2014

Jägertee (Oostenrijk)

JÄGERTEE

4½ deciliter rode wijn
1 deciliter bruine rum (slijter)
½ kaneelstokje
2 kruidnagelen
2 theelepels citroenrasp (Baukje)
1 theezakje
suiker


In een pan (geen aluminium) doen: 4½ deciliter water, wijn en rum. Op zacht vuur langzaam tegen de kook aan brengen. Theepot omspoelen met heet water. Kaneelstokje, kruidnagelen en de citroenrasp in de theepot doen. Theezakje erin hangen. Hete wijnmengsel erop schenken. Jägertee op een theelichtje circa 5 minuten laten trekken. Thee in bekers of mokken schenken. Suiker naar smaak toevoegen.

5 personen

voedingswaarde : 160 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

land : Oostenrijk
gerechtsoort : drank

bron : Allerhande februari 1989

Geen opmerkingen: