woensdag 30 april 2014

Gebakken Noordzeetong (Europa)

GEBAKKEN NOORDZEETONG

1 schaal tasty tom tomaten
2 eetlepels kappetjes
10 gram platte peterselie, blaadjes fijngesneden
1 citroen, schoongeboend
6 eetlepels olijfolie
2 Noordzeetongen
4 eetlepels bloem
100 gram boter


Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe het vruchtvlees met de kappertjes en peterselie in een kom. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de rasp, het sap en de olie met de tomaten. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de Noordzeetongen met de bloem. Verhit in 2 ruime koekenpannen elk 50 gram boter. Leg, als de boter stopt met bruisen, in elke pan 1 vis. Bak in 6 - 8 minuten op middelhoog vuur bruin en gaar. Keer halverwege. Haal van elke vis voorzichtig de filets van de graat. Verdeel over 4 borden en schep de tomatendressing erop. Lekker met sperzieboontjes in een knoflook-tomatensausje en zoete uienpuree.

4 personen

voedingswaarde : 535 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Europa
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Allerhande december 2012

Geen opmerkingen: