maandag 17 februari 2014

Witlof-kaassalade met noten

WITLOF-KAASSALADE MET NOTEN

1 plak jonge kaas (125 gram)
20 gepelde halve walnoten (75 gram)
1 kleine tomaat
3 takjes verse basilicum
3 eetlepels azijn
8 eetlepels (noten)olie
2 theelepels vloeibare honing
zout
peper
4 sprietjes bieslook
4 kleine struikjes witlof (300 gram)


Van kaas korstjes snijden. Kaas in kleine blokjes snijden. 16 halve walnoten achterhouden voor garnering. Rest in stukjes hakken. Tomaat inkruisen. Onderdompelen in kokend water en ontvellen. Halveren en zaadjes verwijderen. In kleine stukjes snijden. 4 blaadjes basilicum in dunne reepjes snijden. In kommetje doen: azijn, olie, honing, zout en peper. Tot sausje kloppen. Stukjes tomaat en reepjes basilicum toevoegen. Bieslook erboven fijnknippen. Door elkaar roeren.
Witlof wassen. Stronk eraf snijden. Van elk struikje 10 mooie blaadjes afhalen. Rest van witlof in stukjes snijden. In kom doen. Gehakte noten en kaas erdoor scheppen. Over 4 borden verdelen. Witlofblaadjes er rondom rangschikken. Garneren met achtergehouden noten en rest van basilicum. Sausje nogmaals roeren. Aan tafel over salade scheppen.

4 personen

voedingswaarde : 430 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip februari 1989

Geen opmerkingen: