maandag 17 februari 2014

Bruine bonen-maaltijdsoep met groenten

BRUINE BONEN-MAALTIJDSOEP MET GROENTEN

1 blik bruine bonen (netto 820 gram)
200 gram knolselderij
1 blik wortelen met doperwten (netto 400 gram)
1 blik sperziebonen
1 tomatenbouillontablet
4 eetlepels chilisaus
1 deciliter melk
zout
peper
3 takjes peterselie


Bruine bonen met ½ liter water 10 minuten koken. Intussen knolselderij dik schillen en wassen. In kleine stukjes snijden. In grote pan in 1 deciliter water knolselderij 5 minuten koken. Boven bruine bonen wortelen met doperwten afgieten. Bruine bonen fijnstampen. Wortelen in stukjes snijden. Aan knolselderij toevoegen: bruine bonen, sperziebonen met vocht, wortel met doperwten, bouillontablet, chilisaus, melk en peper. 5 minuten zachtjes koken. Op smaak brengen met zout en peper. 2 takjes peterselie erboven fijnknippen. In 4 borden scheppen. Garneren met rest van peterselie. Lekker met volkoren brood.

4 personen

voedingswaarde : 330 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Tip februari 1991

Geen opmerkingen: