maandag 17 februari 2014

Varkensoesters met champignons

VARKENSOESTERS MET CHAMPIGNONS

1 plak bakbacon (30 gram)
1 ui
4 varkensoesters à 50 gram
zout
peper
25 gram boter
100 gram champignons
1 theelepel dragon
4 (groene) asperges uit blik
1 citroen
1 takje peterselie


Bacon in kleine stukjes snijden. Ui fijnsnipperen. Vlees inwrijven met zout en peper. In koekenpan boter verhitten. Bacon 2 minuten bakken. Vlees toevoegen. In 5 minuten lichtbruin bakken. Halverwege keren. Ui toevoegen en meebakken. Intussen champignons schoonvegen. In plakjes snijden. Aan vlees champignons en dragon toevoegen. 3 minuten bakken. Asperges in stukken snijden. Aan vlees toevoegen. 2 minuten mee verwarmen. Citroen goed wassen. 4 plakjes eraf snijden. 2 plakjes halveren. Rest van citroen uitpersen. Vlees op 2 borden leggen. Door champignonmengsel ½ eetlepel citroensap roeren en over vlees verdelen. Garneren met citroen en peterselie. Lekker met macaroni en sla.

2 personen

voedingswaarde : 410 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip februari 1991

Geen opmerkingen: