maandag 17 februari 2014

Salade met lamsham en honingdressing

SALADE MET LAMSHAM EN HONINGDRESSING

4 passievruchten
1 eetlepel vloeibare honing
1 eetlepel azijn
zout
peper
3 eetlepels olie
100 gram zachte verse roomkaas
1 eetlepel crème fraîche
1 bakje tuinkers
6 dunne plakjes lamsham of runderrookvlees
75 gram gemengde salade
10 kerstomaatjes


Passievruchten halveren. Vruchtvlees eruit lepelen en door zeef wrijven, sap opvangen. Aan sap toevoegen: honing, azijn, zout en peper. Druppelsgewijs olie erdoor kloppen. Roomkaas en crème fraîche door elkaar roeren. Helft van tuinkers erboven van bedje fijnknippen en erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Plakjes ham als hoorntje oprollen. Binnenin roomkaasmengsel scheppen. Alles tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
Rest van tuinkers van bedje knippen. Tomaatjes halveren. Door salade helft van dressing roeren. Over 2 borden salade verdelen. Hamrolletjes erop rangschikken. Besprenkelen met rest van dressing. Garneren met tuinkers en tomaatjes.

2 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 1 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip februari 1992

Geen opmerkingen: