CERISES FLAMBÉES (GEFLAMBEERDE KERSEN)
1 pot kersen zonder pit (netto 720 gram)
75 gram suiker
1 deciliter rode wijn
2 eetlepels rodebessengelei
2 eetlepels kirsch
In zeef kersen laten uitlekken. In pan met dikke bodem op zacht vuur suiker lichtbruin laten kleuren. Wijn toevoegen. Aan de kook brengen. Al roerende suiker oplossen. Op hoog vuur saus laten inkoken tot hij stroperig wordt. Bessengelei en kersen erdoor roeren. Nog 2 minuten verhitten. Afzuigkap uitzetten tijdens flamberen. Kirsch toevoegen. Kersen aansteken. Over 4 bordjes verdelen. Lekker met vanilleijs.
4 personen
voedingswaarde : 240 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip februari 1990
maandag 17 februari 2014
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten