maandag 17 februari 2014

Cerises flambées (Geflambeerde kersen)

CERISES FLAMBÉES (GEFLAMBEERDE KERSEN)

1 pot kersen zonder pit (netto 720 gram)
75 gram suiker
1 deciliter rode wijn
2 eetlepels rodebessengelei
2 eetlepels kirsch


In zeef kersen laten uitlekken. In pan met dikke bodem op zacht vuur suiker lichtbruin laten kleuren. Wijn toevoegen. Aan de kook brengen. Al roerende suiker oplossen. Op hoog vuur saus laten inkoken tot hij stroperig wordt. Bessengelei en kersen erdoor roeren. Nog 2 minuten verhitten. Afzuigkap uitzetten tijdens flamberen. Kirsch toevoegen. Kersen aansteken. Over 4 bordjes verdelen. Lekker met vanilleijs.

4 personen

voedingswaarde : 240 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : nagerecht

bron : Tip februari 1990

Geen opmerkingen: