vrijdag 29 november 2013

Torta pascualina (Uruguay)

TORTA PASCUALINA (VOORGERECHT VAN EIEREN EN SPINAZIE)

225 gram (12 vellen) filodeeg of 12 dunne plakken bladerdeeg
8 eetlepels gesmolten boter
6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
2 koppen gekookte spinazie, uitgedrukt
½ theelepel zout
vers gemalen zwarte peper
¼ theelepel nootmuskaat
¼ kop room
1 eetlepel bloem
6 hardgekookte eieren, in schijven


Bestrijk een bakvorm van 22,5 x 30 x 5 centimeter met boter. Beleg hem met 3 lagen filodeeg en bestrijk iedere laag met gesmolten boter. Strooi 1 eetlepel geraspte kaas over de derde laag. Leg er nog 3 lagen bovenop, bestrijk elke laag met gesmolten boter. Meng 4 eetlepels geraspte kaas met de spinazie, zout, peper, nootmuskaat, room en bloem goed dooreen. Smeer dit mengsel uit over de lagen deeg en bedek het met de schijven ei. Herhaal dit met de resterende 6 vellen deeg en bestrijk de bovenste laag overvloedig met gesmolten boter. Bak het gedurende 5 minuten in de oven op 175°C tot het bros en goudbruin is. Snij het in porties en serveer die warm of koud.

8 personen

gebied : Uruguay
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De Zuid- en Midden Amerikaanse keuken / Susan Bensusan

Geen opmerkingen: