vrijdag 29 november 2013

Corvina al horno con salsa de huevo (Uruguay)

CORVINA AL HORNO CON SALSA DE HUEVO (OMBERVIS MET GEBAKKEN EIERSAUS)

4 stukken ombervis of heilbot à 225 gram
1 theelepel zout
versgemalen zwarte peper
sap van 1 citroen
1 ui in ringen
ruim 1 deciliter olijfolie
2 eierdooiers


Wrijf de vis aan beide kanten in met zout en peper. Besprenkel hem met citroensap. Leg de stukken in een platte, ovenvaste schaal. Verdeel er de uienringen over en giet daarop de olie. Bak de vis in een oven van 180°C circa 12 minuten of tot hij gaar is. Schep de vis voorzichtig op een voorverwarmde schaal. Zeef de vloeistof in een pan. Klop de eierdooiers erin. Zet de pan op een laag vuur en blijf roeren of kloppen tot het mengsel dik is. Neem het dan direct van het vuur. Schep de saus over de vis en serveer onmiddellijk.

4 personen

gebied : Uruguay
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Zuid- en Midden Amerikaanse keuken / Susan Bensusan

Geen opmerkingen: