vrijdag 29 november 2013

Chicken à la moambe (Zaïre)

CHICKEN À LA MOAMBE (KIP MET PINDASAUS)

Vroeger kon Zaïre zelf in zijn voedselbehoeften voorzien, maar tegenwoordig worden er grote hoeveelheden geïmporteerd. 70 Procent van de bevolking voorziet in zijn eigen levensbehoeften door op kleine lapjes grond wat groenten te verbouwen, maar lijdt gebrek doordat veel geld in de koper- en diamantmijnen en in de zogenaamde schaduweconomie wordt geïnvesteerd.

1 braadkip (1,5 kg), in stukjes gesneden en van het vel ontdaan
4 eetlepels olie
4 eetlepels tomatenpuree
1 blik tomaten, fijngehakt
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels pindakaas
zout
peper


Bak de stukjes kip rondom goudbruin in de hete olie en giet de overtollige olie in een kommetje. Meng de tomatenpuree met de tomaten, het citroensap en 125 ml water en giet dit mengsel over de stukjes kip. Roer alles goed door elkaar en laat de kip 30 tot 40 minuten zachtjes doorkoken in de afgedekte pan. Voeg eventueel wat extra water toe om uitdrogen te voorkomen. Doe de stukjes kip in een schaal en houd ze warm in de oven. Giet de saus in een kom en roer de pindakaas en wat zout en peper erdoor. Giet deze saus over de kip, schep alles voorzichtig door en zet de schaal weer in de oven terug (10 minuten).

6 personen

land : Zaïre
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Met liefde bereid : Recepten uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika voor de Westerse keuken / Troth Wells

Geen opmerkingen: