woensdag 26 december 2012

Salade van krab, ei en artisjokharten

SALADE VAN KRAB, EI EN ARTISJOKHARTEN

1 ei
½ blikje artisjokharten (netto 400 gram)
1 blikje krab (netto 170 gram)
2 eetlepels cocktailsaus
3 eetlepels slagroom
1 eetlepel diepvries dille
½ theelepel suiker
5 takjes peterselie
zout
cayennepeper
8 grote bladeren eikenbladsla
citroensap

Ei in 10 minuten hard koken. Laten schrikken en laten afkoelen. In een vergiet de artisjokharten laten uitlekken. In vieren snijden. In zeef de krab laten uitlekken. In een kommetje cocktailsaus en slagroom door elkaar roeren. Dille en suiker erdoor roeren. Peterselie erboven fijnknippen. Op smaak afmaken met zout en cayennepeper. Slabladeren wassen en in een vergiet goed laten uitlekken. Ei pellen. Dooier en helft van eiwit heel fijn prakken.
Slabladeren over 2 borden verdelen. Artisjokharten en krab erover verdelen. Bestrooien met cayennepeper en enkele druppels citroensap. Geprakt ei rond krab leggen. Sausje nogmaals doorroeren en er in het midden over schenken. Serveren met stokbrood.

2 personen

voedingswaarde : 275 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande december 1989

Geen opmerkingen: