woensdag 26 december 2012

Hazenrugfilet met honing-cognacsaus

HAZENRUGFILET MET HONING-COGNACSAUS

1 hazenrug
2 sjalotjes
2 eetlepels honing
1 eetlepel rode wijnazijn
½ deciliter vieux (of cognac)
zout
peper
½ theelepel tijm
kruidnagelpoeder
50 gram boter

Met een scherp mes het vlees van de botten snijden, ook de kleine filets aan de onderkant. Dunne uiteinden van vlees dubbelvouwen en kleine filets ertussen leggen. (Het vlees is dan overal ongeveer even dik.) Met houten cocktailprikkers vaststeken en tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren. Sjalotjes pellen en snipperen. In kommetje honing, azijn en vieux (of cognac) door elkaar roeren en honing oplossen.
Vlees 30 minuten tevoren uit de koelkast nemen. Inwrijven met zout, peper, tijm en kruidnagelpoeder. In een koekenpan de boter verhitten. Hierin het vlees in 5 minuten rondom bruin en rosé bakken. Uit pan nemen en in aluminiumfolie 5 minuten laten rusten. In achtergebleven braadvet sjalotjes 2 minuten bakken. Toevoegen: honingmengsel. Al roerende alle aanbaksels van bodem losroeren. Al roerende saus even laten koken. Op smaak brengen met peper. Vlees uit folie nemen, cocktailprikkers verwijderen en vlees schuin in plakjes van 1 centimeter snijden. Saus in juskom schenken en erbij geven.

2 personen

voedingswaarde : 475 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande december 1989

Geen opmerkingen: