woensdag 26 december 2012

Amandel-citroenmousse

AMANDEL-CITROENMOUSSE

½ eetlepel sherry
1 eetlepel citroensap
½ theelepel amandelaroma
1 theelepel citroenrasp
25 gram suiker
1 ½ deciliter slagroom
1 eetlepel amandelschaafsel
2 bitterkoekjes
½ citroen

In kom doen: sherry, citroensap, amandelaroma, citroenrasp, suiker en slagroom. Alles samen stijfkloppen. In koekenpan op laag vuur amandelschaafsel lichtbruin roosteren. Uit pan laten afkoelen. Bitterkoekjes in kleine stukjes snijden en door de mousse scheppen. Mousse in twee (champagne)coupes scheppen en tot gebruik in koelkast bewaren. Van citroen 4 dunne plakjes snijden en plakjes halveren.
Geschaafde amandelen over mousse strooien. Op rand van glazen schijfjes citroen steken.

2 personen

voedingswaarde : 370 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten

gerechtsoort : nagerecht

bron : Allerhande december 1989

Geen opmerkingen: