KIPFILET MET SINAASAPPELSAUS
50 gram boter
4 enkele kipfilets
2 eetlepels Grand Marnier
1 ½ deciliter sinaasappelsap
½ deciliter gembersiroop
2 eetlepel sinaasappeljam
1 sinaasappel
2 theelepels aardappelmeel
zout
peper
In een koekenpan de boter verhitten. Kipfilets in 3 minuten aan beide kanten bruin bakken. Uit de pan nemen en aan het bakvet Grand Marnier toevoegen. Al roerende alle aanbaksels losmaken. Sinaasappelsap, gembersiroop en sinaasappeljam erdoor roeren en aan de kook brengen. Kipfilets in de saus leggen en met het deksel schuin op de pan nog 6 minuten zachtjes gaar laten worden, halverwege keren. Intussen sinaasappel wassen en in 4 mooie plakken snijden. Kipfilets uit de pan in folie warm houden. In een kopje aardappelmeel met 2 eetlepels water gladroeren. Al roerende toevoegen aan het sinaasappelmengsel. Op smaak brengen met zout en peper. Kipfilets op 4 borden leggen en saus erover schenken. Garneren met plakje sinaasappel. Serveren met aardappelkroketjes en witlof.
4 personen
voedingswaarde : 295 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Allerhande december 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten