vrijdag 26 september 2025

Pesi (Suriname)

PESI (SPLITERWTENVULLING)

In plaats van met aardappelvulling kan je een rotiplaat ook vullen met Pesi.

100 gram gele spliterwten
1 kleine sjalot
2 tenen knoflook
1 eetlepel ghee of zonnebloemolie
½ theelepel chilipoeder
½ theelepel garam masala
1 theelepel gemalen komijn
½ theelepel gemalen koriander
½ theelepel gemalen kurkuma


Laat de spliterwten onder water en afgedekt 1 nacht weken in de koelkast. Doe in een vergiet en spoel 3 minuten onder koud stromend water of tot het water helder van kleur is. Kook de spliterwten in 20 – 30 minuten beetgaar. Laat goed uitlekken en vervolgens uitdampen op keukenpapier. Snijd 1 kleine sjalot en 2 tenen knoflook fijn. Verhit 1 eetlepel ghee of zonnebloemolie in een hapjes pan op middelhoog vuur en bak de sjalot en knoflook in 2 – 3 minuten tot ze zacht zijn en lekker geuren. Voeg chilipoeder, garam masala, komijn, koriander en kurkuma toe en bak 1 minuut mee. Voeg de spliterwten toe, meng goed en bak 2 – 4 minuten. Draai het vuur lager als het snel aanbakt, blijf goed omscheppen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep in een keukenmachine en mix tot fijne korrels. je mag nog wel wat structuur zien, dus mix het niet tot een pasta. Laat afkoelen en zet even weg.

12 personen

voedingswaarde : 40 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 45 minuten / 12 uur

gebied : Suriname
gerechtsoort : bijgerecht

bron : AllerHande 2 oktober – 5 december 2023

Geen opmerkingen: