POLENTA AI FUNGHI
140 gram koningsoesterzwammen
400 gram kastanjechampignons
2 rode uien
2 tenen knoflook
2 eetlepels milde olijfolie
150 gram polenta gialla Italiana (voorgekookt maïsmeel)
1 theelepel zout
75 gram Parmezaanse kaas
7½ gram platte peterselie
50 gram roomboter
100 gram gorgonzola 55+
Trek de koningsoesterzwammen in draden van ½ centimeter uit elkaar en snijd de champignons in parten. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de zwam, champignon en ui 8 – 10 minuten op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
Breng ondertussen een pan met 800 milliliter water aan de kook. Voeg zodra het water kookt al roerend met een garde in delen de polenta en het zout toe. Kook al roerend met de garde in 7 – 8 minuten tot een smeuïge pap.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en snijd de peterselie fijn. Schep de boter en de Parmezaanse kaas door de polenta en roer tot een egaal mengsel. Verdeel de polenta over borden. Verdeel daar de paddenstoelen over en verkruimel de gorgonzola erboven. Bestrooi met de peterselie. Serveer direct.
4 personen
voedingswaarde : 510 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Noord-Italië, Italië
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : AllerHande 2 oktober – 5 december 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten