vrijdag 26 september 2025

Orzo uit de oven met pompoen, gorgonzola en pecannoten

ORZO UIT DE OVEN MET POMPOEN, GORGONZOLA EN PECANNOTEN

200 gram sjalotten
2 tenen knoflook
600 gram flespompoen
2 takjes rozemarijn
2 eetlepels milde olijfolie
300 gram orzo
1 paddenstoelenbouillonblokje
¼ theelepel nootmuskaat
40 gram ongebrande pecannoten
150 gram gorgonzola


Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de pompoen in stukjes van 1 centimeter. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de sjalot, knoflook, pompoen en rozemarijn 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de orzo en 700 milliliter water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer door en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Verdeel over de ovenschaal en bak 25 minuten in de oven tot de pompoen en orzo gaar zijn.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 3 minuten op middelhoog vuur. Laat afkoelen en hak grof.
Haal de pompoen en orzo uit de oven. Meng de helft van de gorgonzola erdoor. Verkruimel de rest van de gorgonzola en verdeel er samen met de pecannoten over.

4 personen

voedingswaarde : 585 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 20 / 25 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : AllerHande 2 oktober – 5 december 2023

Geen opmerkingen: