CURRYWURST
4 braadworsten
SAUS
1 kilogram rijpe smaaktomaten
1 ui
2 knoflooktenen
2 eetlepels bruine basterdsuiker
50 milliliter appelazijn
1 laurierblaadje
1 volle eetlepel lekkere kerrie
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel pimentón (gerookt paprikapoeder)
½ theelepel cayennepeper
zout
peper uit de molen
Snij de ui en tomaten in vieren en maal samen met de knoflook kort in de keukenmachine of met de staafmixer tot een grove smurrie. Doe samen met alle overige ingrediënten in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Laat zonder deksel lekker 1 uur pruttelen en inkoken. Verwijder het laurierblaadje en pureer glad met behulp van staafmixer of keukenmachine. Proef en breng op smaak met extra zout, peper, kerrie en/of cayennepeper.
Bak de braadworsten op de barbecue of in de koekenpan.
Lekker met friet of aardappels uit de oven.
8 personen
voor-/ bereidingstijd : 10 / 60 minuten
gebied : Duitsland
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Wereldgerechten zonder pakjes & zakjes / Karin Luiten
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten