vrijdag 26 september 2025

Currywurst (Duitsland)

CURRYWURST

4 braadworsten

SAUS
1 kilogram rijpe smaaktomaten
1 ui
2 knoflooktenen
2 eetlepels bruine basterdsuiker
50 milliliter appelazijn
1 laurierblaadje
1 volle eetlepel lekkere kerrie
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel pimentón (gerookt paprikapoeder)
½ theelepel cayennepeper
zout
peper uit de molen


Snij de ui en tomaten in vieren en maal samen met de knoflook kort in de keukenmachine of met de staafmixer tot een grove smurrie. Doe samen met alle overige ingrediënten in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Laat zonder deksel lekker 1 uur pruttelen en inkoken. Verwijder het laurierblaadje en pureer glad met behulp van staafmixer of keukenmachine. Proef en breng op smaak met extra zout, peper, kerrie en/of cayennepeper.
Bak de braadworsten op de barbecue of in de koekenpan.
Lekker met friet of aardappels uit de oven.

8 personen

voor-/ bereidingstijd : 10 / 60 minuten

gebied : Duitsland
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Wereldgerechten zonder pakjes & zakjes / Karin Luiten

Geen opmerkingen: