FAJITA’S MET VIS
Een fajita is een bouwpakket: een tortilla die je aan tafel zelf vult en oprolt, want alle ingrediënten worden los geserveerd. De vulling bestaat vaak uit groente met kip, maar vis kan ook. Plus iets lekker sauzigs.
8 kleine tortillawraps (doorsnede 18 centimeter)
500 gram stevige witvisfilet
1 schaaltje pico de gallo met mango of Indiase mangosalsa
2 rijpe avocado’s
½ ijsbergsla
1 rode ui
½ limoen
handje koriander
snufje cayennepeper
1 eetlepel bloem
scheut olijfolie
zout
peper uit de molen
Oven voorverwarmen op 180°C.
Snij de rode ui in flinterdunne halve ringen, parkeer in wat ijswater en bewaar in de koelkast, dan gaat het scherpe van de rauwe ui eraf.
Snij de visfilet in lange, vingerdikke repen en bestrooi royaal met zout en peper plus een snufje cayennepeper. Hussel om met bloem. Laat even staan. Snij intussen de ijsbergsla in dunne reepjes en hussel om met wat limoensap en zout. Snij de avocado in plakjes en hussel om met wat limoensap. Hak de koriander grof. Doe alle ingrediënten in serveerschaaltjes. ook de mangosalsa en de uitgelekte ui. Zet de tortillawraps in een afgedekte ovenschaal in de oven om op te warmen.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de visrepen in 1 – 2 minuten gaar. Voorzichtig omscheppen, ze moeten heel blijven. Doe ze over op een schaal.
Zet alle onderdelen op tafel en laat iedereen zelf de boel in elkaar flansen.
4 personen
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Midden-Amerika
gerechtsoort : visgerecht
bron : Wereldgerechten zonder pakjes & zakjes / Karin Luiten
vrijdag 26 september 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten