VISPOTJE MET AARDAPPEL EN TUINERWTEN
2 uien
1 kilogram iets kruimige aardappelen
20 gram peterselie
4 eetlepels milde olijfolie
250 milliliter kookzuivel
1 groentebouillonblokje
1 eetlepel milde mosterd
400 gram koolvisfilets
450 gram tuinerwten (diepvries)
½ citroen
Snijd de uien in halve ringen. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken van 2 centimeter. Haal de blaadjes van de peterselietakjes en houd apart. Snijd de stelen van de peterselie fijn.
Verhit de olie in een stoofpan en bak de ui met de aardappel en peterseliestelen 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de kookzuivel, het bouillonblokje, de mosterd en 600 milliliter water toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe.
Verdeel de koolvis in stukken. Voeg de vis en de tuinerwten toe en stoof nog 10 minuten zonder deksel.
Snijd ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Snijd de halve citroen in 4 partjes. Verdeel de stoof over 4 diepe borden, bestrooi met de peterselieblaadjes en serveer met een citroenpartje.
4 personen
voedingswaarde : 535 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : AllerHande 2 oktober – 5 december 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten