vrijdag 1 augustus 2025

Geroosterde aubergines en paprika's (Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk)

GEROOSTERDE AUBERGINES EN PAPRIKA’S

4 aubergines
4 paprika’s
1½ deciliter olijfolie
zout
peper
3 eetlepels fijngehakte peterselie
2 teentjes knoflook, fijngehakt


Barbecue aansteken of oven voorverwarmen op 240°C. Aubergines met vork inprikken. Aubergines en paprika’s 30 minuten roosteren, regelmatig keren tot vel zwart geblakerd is. Van aubergines vel verwijderen. Van paprika’s vel, stelen en zaadlijsten verwijderen. Vruchtvlees in repen snijden. Sausje kloppen van olie, zout, peper, peterselie en knoflook en over groente schenken.

4 personen

voedingswaarde : 390 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gebied : Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Tip Culinair augustus 1995

Geen opmerkingen: