BRETONSE GARNALENSALADE
25 gram boter
2 sjalotjes, fijngesneden
1 eetlepel kerriepoeder
4 ansjovisfilets
1 bolletje gember
100 gram mayonaise
2 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels whisky
zout
peper
20 gram dunne sperziebonen, in dunne ringetjes
8 gamba’s
4 eetlepels maïsolie
1 appel, in reepjes van 1 centimeter
1 augurk, goed uitgeknepen, fijngesneden
enkele sprietjes bieslook
Boter smelten, sjalotjes en kerrie hierin 3 minuten bakken. mengsel in kom scheppen en laten afkoelen. Ansjovis en gember tot puree wrijven en door sjalotjesmengsel roeren. Mayonaise, tomatenketchup, whisky, zout en peper toevoegen.
Sperziebonen in ruim kokend water met zout in 2 minuten beetgaar koken. Bonen met koud water afspoelen en laten uitlekken. Gamba’s pellen, darmkanaal verwijderen. Maïsolie verhitten en gamba’s hierin in 2 minuten gaar bakken. Gamba’s met zout en peper bestrooien. Boontjes, appel en augurk door dressing roeren. Salade over 4 kommetjes verdelen en met garnalen en bieslook garneren.
4 personen
voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Bretagne, Frankrijk
gerechtsoort : amuse
bron : Tip Culinair augustus 1998
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten