vrijdag 1 augustus 2025

Bretonse garnalensalade (Bretagne, Frankrijk)

BRETONSE GARNALENSALADE

25 gram boter
2 sjalotjes, fijngesneden
1 eetlepel kerriepoeder
4 ansjovisfilets
1 bolletje gember
100 gram mayonaise
2 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels whisky
zout
peper
20 gram dunne sperziebonen, in dunne ringetjes
8 gamba’s
4 eetlepels maïsolie
1 appel, in reepjes van 1 centimeter
1 augurk, goed uitgeknepen, fijngesneden
enkele sprietjes bieslook


Boter smelten, sjalotjes en kerrie hierin 3 minuten bakken. mengsel in kom scheppen en laten afkoelen. Ansjovis en gember tot puree wrijven en door sjalotjesmengsel roeren. Mayonaise, tomatenketchup, whisky, zout en peper toevoegen.
Sperziebonen in ruim kokend water met zout in 2 minuten beetgaar koken. Bonen met koud water afspoelen en laten uitlekken. Gamba’s pellen, darmkanaal verwijderen. Maïsolie verhitten en gamba’s hierin in 2 minuten gaar bakken. Gamba’s met zout en peper bestrooien. Boontjes, appel en augurk door dressing roeren. Salade over 4 kommetjes verdelen en met garnalen en bieslook garneren.

4 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Bretagne, Frankrijk
gerechtsoort : amuse

bron : Tip Culinair augustus 1998

Geen opmerkingen: