GESTOOMDE KIP-KOOLPAKKETJES MET DRAGONSAUS
In dit gerecht worden de kipfilets, samen met verse kruiden, gewikkeld in een geblancheerd koolblad en boven kokend water gaar gestoomd. Zo krijgt het een heel geurige, verfijnde smaak.
4 eetlepel kippenbouillon
2 eetlepels droge witte wijn
1 eetlepel fijngesneden peterselie
100 gram aardappel, in kleine blokjes
100 gram wortel, in kleine blokjes
1 theelepel kurkuma
1 eetlepel fijngesneden dragon
2 eetlepels dragonazijn
4 kipfilets van 160 – 180 gram
2 eetlepels olijfolie
zeezout
1 – 2 eetlepels geraspte limoenschil
4 – 6 eetlepels fijngesneden gemengde verse kruiden (peterselie, citroentijm, basilicum, kervel)
1 witte kool
400 gram snijbonen, in schuine stukken
2 rode paprika’s
Bouillon met wijn, peterselie, aardappel, wortel, kurkuma en fijngesneden dragon aan de kook brengen. Saus met deksel op pan op zacht vuur 25 minuten laten koken.
Kipfilets met olie bestrijken en met zeezout, limoenrasp en 2 -3 eetlepels fijngesneden kruiden bestrooien. Van kool 4 mooie bladeren afhalen en in ruim kokend water 3 minuten koken. Bladeren met koud water afspoelen en laten uitlekken. Dikke middennerven wat platter snijden. Op elk blad een kipfilet leggen en blad stevig om kip vouwen, eventueel met cocktailprikker vastzetten. In onderste deel van stoompan water aan de kook brengen. Koolpakketjes met naad naar onderen in bovenste deel van stoompan leggen, op onderste deel van stoompan zetten en deksel op pan leggen. Vuur temperen en kip boven zacht kokend water in 20 minuten gaar stomen.
Van rest van witte kool 500 gram in brede repen snijden. Paprika’s met dunschiller schillen en paprika’s in schuine ruitjes snijden. Kool, paprika en snijbonen na elkaar in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar koken. Groenten onder koud water afspoelen en laten uitlekken.
Dragonazijn door warme saus roeren. Groenten op borden leggen en kip-koolpakketje erop leggen. saus eromheen schenken. Rest van fijngesneden kruiden erover strooien.
4 personen
voedingswaarde : 465 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip Culinair augustus 1998
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten