vrijdag 1 augustus 2025

Rijst met groene asperges en garnalen, gegarneerd met limoenschil (Californië, Verenigde Staten)

RIJST MET GROENE ASPERGES EN GARNALEN, GEGARNEERD MET LIMOENSCHIL

2 eetlepels olie
1 ui, gesnipperd
3 eetlepels cajunkruiden
300 gram snelkookrijst
1 kruidenbouillontablet
500 gram groene asperges
1 rode paprika
300 gram gepelde steurgarnalen
citroensap
reepjes limoenschil
bieslook


In wok olie verhitten. Ui, cajunkruiden en rijst toevoegen en 3 minuten roerbakken. Bouillontablet erboven verkruimelen en 6 deciliter water toevoegen. aan de kook brengen en 10 minuten zacht laten koken.
Asperges in stukjes snijden. Door rijst scheppen en 10 minuten zacht koken, af en toe omscheppen.
Paprika in stukjes snijden. Paprika en garnalen door rijst scheppen en 3 minuten meewarmen. Rijst op smaak brengen met citroensap. Garneren met limoenschil en bieslook.

4 personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Californië, Verenigde Staten
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip Culinair augustus 1995

Geen opmerkingen: