vrijdag 1 augustus 2025

Kalkoenschnitzels met olijven (Portugal)

KALKOENSCHNITZELS MET OLIJVEN

Door de olijven, kappertjes, ansjovis en tomaten krijgen de kalkoenschnitzels een heerlijk Portugese smaak.

2 dunne stukken kalkoenfilet à 100 – 125 gram
zout
peper
½ eetlepel bloem
1 eetlepel olijfolie
1½ deciliter gezeefde tomaten
2 ansjovisfilets
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel zwarte olijven, gehalveerd
1 eetlepel groene olijven, gehalveerd
schil van ¼ sinaasappel, in reepjes

SLA
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels azijn
½ theelepel mosterd
zout
peper
½ krop kropsla, gescheurd
takjes marjolein


Kalkoenfilet met zout en peper bestrooien en met bloem bestuiven. Olie verhitten en vlees 2 minuten aan elke kant bakken. Tomaten, ansjovis, kappertjes en olijven toevoegen en 10 minuten laten sudderen. Af en toe roeren en vlees omdraaien. Dressing maken van olie, azijn, mosterd, zout en peper. Kalkoenfilets garneren met sinaasappelschilletjes en serveren met sla en takjes marjolein. Dressing apart bij sla geven.

2 personen

voedingswaarde : 405 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Portugal
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip Culinair augustus 1998

Geen opmerkingen: