KALKOENSCHNITZELS MET OLIJVEN
Door de olijven, kappertjes, ansjovis en tomaten krijgen de kalkoenschnitzels een heerlijk Portugese smaak.
2 dunne stukken kalkoenfilet à 100 – 125 gram
zout
peper
½ eetlepel bloem
1 eetlepel olijfolie
1½ deciliter gezeefde tomaten
2 ansjovisfilets
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel zwarte olijven, gehalveerd
1 eetlepel groene olijven, gehalveerd
schil van ¼ sinaasappel, in reepjes
SLA
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels azijn
½ theelepel mosterd
zout
peper
½ krop kropsla, gescheurd
takjes marjolein
Kalkoenfilet met zout en peper bestrooien en met bloem bestuiven. Olie verhitten en vlees 2 minuten aan elke kant bakken. Tomaten, ansjovis, kappertjes en olijven toevoegen en 10 minuten laten sudderen. Af en toe roeren en vlees omdraaien. Dressing maken van olie, azijn, mosterd, zout en peper. Kalkoenfilets garneren met sinaasappelschilletjes en serveren met sla en takjes marjolein. Dressing apart bij sla geven.
2 personen
voedingswaarde : 405 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Portugal
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip Culinair augustus 1998
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten