vrijdag 1 augustus 2025

Aardappel-groenteschotel

AARDAPPEL-GROENTESCHOTEL

6 (scharrel)eieren
1 deciliter koffieroom
1 zakje mix voor Boerenomelet (Knorr)
900 gram aardappelgolfjes (Célavita)
400 gram Italiaanse groentemix
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 eetlepel boter of margarine om in te vetten


Oven voorverwarmen op 200°C. In kom eieren loskloppen met koffieroom en omeletmix. Wijde lage ovenschaal van 2 liter invetten met boter of margarine. Helft van aardappelgolfjes over bodem verdelen. Hierover achtereenvolgens groentemix en rest van aardappelgolfjes verdelen. Eiermengsel erover schenken. Kaas erover strooien. In midden van oven schotel onafgedekt in 25 minuten goudbruin en gaar bakken. Uit oven 2 minuten laten rusten om stevig te laten worden.

4 personen

voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : AllerHande 21 augustus 1995

Geen opmerkingen: