PASTASALADE MET OVENGEDROOGDE CHERRYTOMATEN
600 gram sweet cherrymix
5 eetlepels milde olijfolie
2 aubergines
2 theelepels komijnzaad
1 bol knoflook
1 biologische citroen (schoongeboend)
300 gram biologische schelpjes
150 gram Griekse feta
15 gram basilicum (alleen de blaadjes)
40 gram gezouten amandelen
Verwarm de oven voor op 100°C. Halveer de tomaatjes en verdeel met de snijkant naar boven over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een ½ eetlepel olie en peper en rooster 2½ uur in de oven. Haal eruit en laat afkoelen tot gebruik.
Verhoog de oven naar 220°C. Snijd de aubergines in stukjes van 2 centimeter en meng met 2 eetlepels olie, het komijnzaad en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd het bovenste kapje van de bol knoflook zodat de tenen zichtbaar zijn. Leg de bol naast de aubergine op de bakplaat en besprenkel met een ½ eetlepel olie. Bak de aubergine en knoflook 25 – 30 minuten in de oven.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Wip met een mesje de tenen uit de schil van de knoflook en prak fijn. Klop de knoflook met 1 eetlepel citroensap, de rest van de olie, peper en eventueel zout tot een dressing.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Verkruimel de feta.
Meng de pasta met de oven gedroogde tomaat, aubergine, knoflookdressing, de helft van de feta en de helft van de basilicumblaadjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de amandelen grof en verdeel samen met de rest van de feta en het basilicum erover.
4 personen
voedingswaarde : 680 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 25 minuten / 3 uur
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : AllerHande 19 mei – 29 juni 2025
donderdag 29 mei 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten