SALADE MET PAKSOI, PEULTJES EN GARNALEN
Een lichte en frisse lunch in slechts 15 minuten? Probeer deze salade met knapperige paksoi en een zelfgemaakte Aziatische dressing.
1 paksoi
200 gram peultjes
150 gram juliennewortel
stukje verse gember van 2 centimeter
1 limoen
3 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sesamzaad
200 gram roze garnalen
Haal de bladeren en stelen los van de stronk. Snijd ze schuin in repen van 3 centimeter. Snijd de peultjes over de lente in flinterdunne reepjes. Meng de paksoi, peultjes en wortel in een kom.
Schil de gember en boen de limoen schoon. Rasp de gember en de groene schil van de limoen. Pers de limoen uit en meng met de olie, de limoenrasp en het -sap, de gember en sojasaus tot een dressing. Schep door de salade.
Rooster het sesamzaad in een doge, hete koekenpan lichtbruin. Schep regelmatig om.
Verdeel de salade over borden en leg de garnalen erop. Bestrooi met het sesamzaad.
4 personen
voedingswaarde : 254 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Azië
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Boodschappen mei 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten