LENTERIJSTSCHOTEL MET GEROOKTE ZALM EN EI
Dit gerecht is een variant op kedgeree, een Britse klassieker met Indiase invloeden.
1 groentebouillonblokje
2 uien
2 courgettes
2 eetlepels olijfolie
200 gram rijst
150 gram tuinerwten extra fijn
3 eieren
100 gram gerookte zalmfilet
Breng 500 milliliter water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Snipper de uien. Snijd de courgettes in blokjes van 1 centimeter.
Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de courgette toe en bak 3 minuten mee. Schep de rijst erdoor en bak nog 1 minuut zachtjes.
Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de rijst en groenten 5 minuten met het deksel op de pan op een lage stand. Voeg de erwten toe en kook in nog 5 minuten alles gaar.
Kook intussen de eieren in 7 minuten hard. Pel ze en snijd ze in partjes. Snijd de zalm in reepjes.
Neem de pan van de warmtebron. Schep de zalm erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met de partjes ei.
4 personen
voedingswaarde : 414 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Groot-Brittannië
gerechtsoort : visgerecht
bron : Boodschappen mei 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten