donderdag 29 mei 2025

Geroosterde-preisalade met witte kaas

GEROOSTERDE-PREISALADE MET WITTE KAAS

600 gram prei
4 eetlepels milde olijfolie
1 eetlepel vloeibare honing
1 biologische citroen (schoongeboend)
10 gram dille
1 theelepel chilivlokken
150 gram witte kaas
200 gram radijs
50 gram ongezouten pecannoten
800 gram kikkererwten


Verwarm de oven voor op 220°C. Halveer de preien in de lengte, spoel onder koud stromend water en snijd in stukken van 3 centimeter. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olie en de honing. Bestrooi met peper en eventueel zout en rooster 15 minuten in de oven. Laat iets afkoelen.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de dille fijn. Meng de rest van de olie met de chilivlokken, de helft van de dille, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel citroenrasp, peper en eventueel zout. Breek de witte kaas in grove stukken van 1 centimeter en meng met de helft van de marinade, laat staan tot gebruik.
Snijd de radijsjes in plakjes en hak de pecannoten grof. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
Schep de geroosterde prei om met de radijs, kikkererwten en de rest van de marinade en verdeel over een schaal. Verdeel de witte kaas en pecannoten erover en bestrooi met de rest van de dille. Breng op smaak met peper.

4 personen

voedingswaarde : 535 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 25 / 15 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : AllerHande 19 mei – 29 juni 2025

Geen opmerkingen: