donderdag 29 mei 2025

Paprikastoof met geroosterde krieltjes

PAPRIKASTOOF MET GEROOSTERDE KRIELTJES

2 uien
3 tenen knoflook
20 gram peterselie
6 eetlepels milde olijfolie
3 theelepels gerookte-paprikapoeder
1 kilo rode puntpaprika sweet palermo
400 gram tomatenblokjes
1 kilo krieltjes vastkokend
8 scharreleieren


Snipper de uien, snijd de knoflook en peterselie fijn. Verwarm 3 eetlepels olie in een grote (hapjes)pan op laag vuur en bak de ui en knoflook 8 – 10 minuten tot het begint te karamelliseren, roer regelmatig. Voeg de paprikapoeder toe. Maak de puntpaprika’s schoon, snijd in reepjes van 1 centimeter en voeg toe. Laat 10 minuten stoven, voeg de tomatenblokjes en de helft van de peterselie toe en stoof nog 15 minuten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Snijd de grote krieltjes in gelijke stukken. Kook 10 minuten in ruim water, giet af en laat even uitdampen. Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel 2 eetlepels olie erover en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak in 25 minuten goudgeel en knapperig.
Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de eieren.
Serveer de krieltjes met de gestoofde puntpaprika en de gebakken eieren. Bestrooi met de rest van de peterselie. Lekker met citroenmayonaise.

4 personen

voedingswaarde : 660 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 35 / 25 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : AllerHande 19 mei – 29 juni 2025

Geen opmerkingen: