GEGRILDE ASPERGES MET TOMAATDRESSING
Asperges en de barbecue zijn een fijn duo. Dat rokerige smaakje, de knapperige beet … verrukkelijk! Geen zon? Pak de grillpan.
500 gram witte asperges
500 gram groene asperges
3 trostomaten
1 kleine rode ui
5 gram platte peterselie
½ citroen
5 eetlepels olijfolie
Schil de witte asperges. Snijd 2 centimeter van de houtige uiteinden van de witte en groene asperges.
Snijd de tomaten in heel kleine blokjes. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil eraf en pers de citroenhelften uit.
Meng de blokjes tomaat met de ui, peterselie, de citroenrasp en het -sap en 3 eetlepels olie. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Bestrijk de asperges met de rest van de olie. Verhit de grillpan of barbecue en gril de asperges in 6 – 8 minuten gaar. Keer ze regelmatig.
Verdeel de dressing over de gegrilde asperges en serveer direct.
4 personen
voedingswaarde : 243 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Boodschappen mei 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten