SALADE CAPRESE MET AVOCADO EN CRISPY CHILIOLIE
100 gram semi-zongedroogde tomaat
1 eetlepel crispy chilli in oil
1 teen knoflook
15 gram basilicum (alleen de blaadjes)
3 eetlepels extra vierge olijfolie
1 avocado
600 gram biologische buffelmozzarella 52+
250 gram tastytom-trostomaten
Doe de zongedroogde tomaat met de chiliolie, knoflook, de helft van het basilicum en 1 eetlepel olie in de hoge beker van een staafmixer. Mix tot een gladde pesto en breng op smaak met peper.
Maak de avocado schoon en snijd in parten. Snijd de mozzarella en tomaten in plakjes.
Leg de avocado, mozzarella en tomaat dakpansgewijs op een schaal (of verdeel over 4 bordjes). Bestrooi met peper en eventueel zout. Besprenkel met de zongedroogde tomaten-chilipesto. Verdeel de rest van de basilicumblaadjes en olie erover.
4 personen
voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Capri, Campanië, Italië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : AllerHande 19 mei – 29 juni 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten