dinsdag 7 januari 2025

Lam in knoflooksaus (China)

LAM IN KNOFLOOKSAUS

500 gram lamsbiefstuk, in zeer dunne plakjes gesneden
3 eetlepels donkere sojasaus
5 eetlepels arachideolie
1 eetlepel rijstwijn of droge sherry
½ theelepel zeezout
½ theelepel gemalen Sichuan peper
2 teentjes knoflook, gehakt
8 voorjaarsuitjes, gehakt
1 eetlepel rijstazijn
2 eetlepels sesamolie


Leg het vlees in een ondiepe schaal. Vermeng in een kom 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels olie, de rijstwijn of droge sherry, het zout en de Sichuan peper. Schenk het mengsel over het vlees, draai de plakjes om zodat ze aan alle kanten met het mengsel bedekt worden en laat ze 30 minuten staan.
Verhit de rest van de arachideolie in een wok en roerbak hierin het knoflook en de plakjes vlees 2 minuten tot het vlees grijs begint te worden. Schep het vlees uit de wok en schenk er vrijwel alle olie uit. Roerbak de voorjaarsuitjes 2 minuten. Voeg de rest van de sojasaus en de azijn toe en roerbak alles nog 1 minuut. Voeg dan de plakjes lamsvlees weer toe en schenk er de sesamolie bij. Roerbak het gerecht nog 1 minuut totdat alles door en door heet is.

4 personen

gebied : China
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Chinees koken / Jasper Spencer-Smith

Geen opmerkingen: