dinsdag 7 januari 2025

Chinese groentebouillon (China)

CHINESE GROENTEBOUILLON

2 eetlepels olie
1 plakje verse gemberwortel, geschild
250 gram taugé
125 gram worteltjes, in plakjes gesneden
15 gram gedroogde strochampignons, 20 minuten in heet water geweekt en daarna uitgelekt
60 gram gedroogde zwarte winterchampignons, 25 minuten in heet water geweekt
1 theelepel rijstwijn of droge sherry
2 theelepels zeezout


Verhit de olie in een grote pan, voeg er de gemberwortel aan toe en laat deze 2 minuten fruiten. Voeg de taugé toe en roerbak de groente 2 minuten.
Voeg de overige ingrediënten toe, schenk 2 liter water in de pan en breng het geheel aan de kook. Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat alles 45 minuten zachtjes koken. Schenk de bouillon door een met een vochtige doek beklede zeef in een grote kom. Laat de bouillon helemaal afkoelen en schep de olie van het oppervlak.
Bewaar de bouillon afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast of vries hem in kleine porties in.

Voor 2 liter.

gebied : China
gerechtsoort : soep

bron : Chinees koken / Jasper Spencer-Smith

Geen opmerkingen: