CHINESE LAMSSATÉ
2 eieren, losgeklopt
100 gram bloem
1 theelepel zeezout
½ theelepel gemalen zwarte peper
1 theelepel gemalen Sichuan peper
4 voorjaarsuitjes, fijngehakt
2 middelgrote tomaten, van zaadjes ontdaan en gehakt
500 gram lamshaas, in blokjes gesneden
4 theelepels sesamzaadjes
Vermeng in een kom alle ingrediënten behalve het vlees en de sesamzaadjes. Schep de blokjes vlees door het mengsel, dek de kom af en laat alles 4 uur op een koele plaats staan.
Verhit de grill voor of steek het houtskoolvuurtje aan. Strooi de sesamzaadjes op een bord. Rol de blokjes lamsvlees door de sesamzaadjes zodat ze er rondom mee bedekt zijn. Rijg de blokjes aan houten satéprikkers en strooi er het restant van de sesamzaadjes over. Rooster de saté onder de grill of op de barbecue 4 – 5 minuten tot het vlees gaar is. Draai de stokjes regelmatig.
4 personen
gebied : China
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Chinees koken / Jasper Spencer-Smith
dinsdag 7 januari 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten