dinsdag 7 januari 2025

Garnalen Chow Mein (China)

GARNALEN CHOW MEIN

250 gram gedroogde eiermie
2 eieren, losgeklopt
2 eetlepels olie
1 ui, gepeld en in plakjes gesneden
6 gedroogde zwarte winterchampignons, 20 minuten in heet water geweekt en uitgeknepen
10 waterkastanjes uit blik, in plakjes gesneden
1/8 liter Chinese groentebouillon
125 gram paksoi, in smalle reepjes gesneden
500 gram grote gepelde, gekookte garnalen
1 – 2 eetlepels maïzenamengsel van 1 eetlepel maïzena en 2 eetlepels koud water


Kook de eiermie in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de mie uitlekken en houd ze warm. Bak in die tijd van de eieren 2 dunne Chinese omeletten.
Verhit de olie in een wok, voeg de ui, de paddenstoelen en de waterkastanjes toe en roerbak ze 3 minuten. Roer er de bouillon en de paksoi door en laat het mengsel 3 minuten koken. Voeg de garnalen toe en schep er het maïzenamengsel door. Breng het geheel opnieuw aan de kook en schep alles regelmatig om tot een gebonden geheel is ontstaan. Schep de mie in een voorverwarmde schaal en schenk er het garnalenmengsel over. Snijd de omeletten in reepjes en leg ze over het gerecht.

4 personen

gebied : China
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Chinees koken / Jasper Spencer-Smith

Geen opmerkingen: