AARDAPPELNESTJES
500 gram aardappelen, geschild en grof geraspt
125 gram maïzena
½ liter olie om te frituren
Spoel de geraspte aardappelen goed in koud water en ververs het water een paar keer. Laat de geraspte aardappelen goed uitlekken en daarna drogen op keukenpapier. Doe ze in een kom en schep er de maïzena door.
Leg ¼ van het mengsel in een gelijkmatig laagje in een zeef met een doorsnede van 15 centimeter en druk er een tweede zeef met dezelfde doorsnede bovenop, zodat het aardappelraspsel tussen de zeven wordt geperst.
Verhit in een wok de olie tot het rookpunt, dompel er de beide zeven in en frituur het aardappelraspsel 2 minuten tot het goudbruin en knapperig is. Haal de zeven uit de oven, laat ze goed uitlekken en trek ze uit elkaar. Houd het aardappelnestje warm. Maak op dezelfde manier nog 3 aardappelnestjes.
4 personen
gebied : China
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Chinees koken / Jasper Spencer-Smith
dinsdag 7 januari 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten