dinsdag 7 januari 2025

Aardappelnestjes (China)

AARDAPPELNESTJES

500 gram aardappelen, geschild en grof geraspt
125 gram maïzena
½ liter olie om te frituren


Spoel de geraspte aardappelen goed in koud water en ververs het water een paar keer. Laat de geraspte aardappelen goed uitlekken en daarna drogen op keukenpapier. Doe ze in een kom en schep er de maïzena door.
Leg ¼ van het mengsel in een gelijkmatig laagje in een zeef met een doorsnede van 15 centimeter en druk er een tweede zeef met dezelfde doorsnede bovenop, zodat het aardappelraspsel tussen de zeven wordt geperst.
Verhit in een wok de olie tot het rookpunt, dompel er de beide zeven in en frituur het aardappelraspsel 2 minuten tot het goudbruin en knapperig is. Haal de zeven uit de oven, laat ze goed uitlekken en trek ze uit elkaar. Houd het aardappelnestje warm. Maak op dezelfde manier nog 3 aardappelnestjes.

4 personen

gebied : China
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Chinees koken / Jasper Spencer-Smith

Geen opmerkingen: