BAMBOESCHEUTEN MET PAPRIKA’S
50 gram maïzena
400 gram bamboescheuten uit blik, in plakjes gesneden
2 eetlepels olie
4 plakjes verse gemberwortel, geschild
2 deciliter Chinese groentebouillon
1 eetlepel donkere sojasaus
1 theelepel rijstwijn of droge sherry
1 theelepel bruine suiker
½ rode paprika, in stukjes gesneden
½ groene paprika, in stukjes gesneden
½ theelepel sesamolie
Zeef de maïzena op een bord en schud er de plakjes bamboescheut door. Schud er de overtollige maïzena af.
Verhit de olie in een wok, roerbak de gember 1 minuut en gooi de plakjes weg. Voeg de bamboescheuten toe en roerbak ze 1 minuut in de gemberolie. Schep er de bouillon, de sojasaus, de rijstwijn of droge sherry en de suiker door. Laat alles 5 minuten zachtjes koken tot de bamboescheuten bijna beetgaar zijn. Voeg de paprika’s toe en kook alles nog 3 minuten tot ook deze beetgaar zijn. Besprenkel het gerecht met de sesamolie.
4 personen
gebied : China
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Chinees koken / Jasper Spencer-Smith
dinsdag 7 januari 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten