vrijdag 26 januari 2024

Slanke kipcurry

SLANKE KIPCURRY

150 gram kipfilet in stukjes
2 eetlepels kerriepoeder
100 gram (snelkook)rijst
1 dunne prei
½ eetlepel olie
2 uitgeperste teentjes knoflook
2 centimeter geraspte gemberwortel
2 deciliter kippenbouillon (van tablet)
100 gram aardappelen
2 vleestomaten
30 gram santen (geconcentreerde kokos, blok of bakje)
fijngesneden peterselie


150 Gram kipfilet in stukjes met 2 eetlepels kerriepoeder bestrooien. 100 Gram (snelkook)rijst gaar koken volgens beschrijving op pak. 1 Dunne prei klein snijden. In antiaanbakpan in ½ eetlepel olie prei, 2 uitgeperste teentjes knoflook en 2 centimeter geraspte gemberwortel 5 minuten bakken. Kip toevoegen en 1 minuut meebakken. 2 Deciliter kippenbouillon (van tablet) erdoor roeren. 100 Gram aardappelen en 2 vleestomaten in blokjes snijden en toevoegen. Geheel nog 15 minuten zacht laten stoven. Op laatste moment 30 gram santen (geconcentreerde kokos, blok of bakje) in saus laten smelten. Met fijngesneden peterselie bestrooien en met rijst serveren.

2 personen

voedingswaarde : 490 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip Culinair Lekker lijnen (januari 1997)

Geen opmerkingen: