vrijdag 26 januari 2024

Tabouleh (Middellandsezeegebied)

TABOULEH

100 gram fijne bulghur* 1 sjalotje
2 lente-uitjes
flinke bos peterselie
4 takjes munt
1 vleestomaat
1 groene paprika
1 krop Romaanse sla (bindsla)
Vinaigrette met olijfolie in plaats van maïsolie en vers citroensap in plaats van azijn

* Bulghur is gebroken, geroosterde tarwe, die te koop is in natuurvoedingswinkels en in Turkse en Marokkaanse winkels.


Bulghur 40 minuten in koud water weken, dan goed uitknijpen. Sjalotje en lente-uitjes heel fijn snipperen, peterselie en blaadjes van takjes munt fijnsnijden. Vleestomaat ontvellen en vruchtvlees in blokjes snijden, groene paprika snipperen. Van Romaanse sla 200 gram mooie blaadjes uitzoeken en op schaal leggen. De vinaigrette maken met olijfolie in plaats van maïsolie en vers citroensap in plaats van azijn. Vinaigrette door bulghur en groenten scheppen en op sla scheppen. Afgedekt koud laten worden en serveren.

2 personen

voedingswaarde : 330 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gebied : Middellandsezeegebied
gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Lekker lijnen gids [bij Tip Culinair januari 1997]

Geen opmerkingen: