SPAANSE AARDAPPELOMELET MET UI
500 gram kruimige aardappelen
zout
150 gram uien
0,2 deciliter olijfolie
3 eieren
peper
500 Gram kruimige aardappelen in partjes snijden. In weinig water met zout 8 minuten koken, afgieten en laten uitlekken. (Of aardappelparten in magnetron op vol vermogen, afgedekt, in 3 minuten halfgaar koken.) 150 Gram uien in ringen in 1 eetlepel olijfolie goudbruin bakken. 3 Eieren met zout en peper loskloppen, uiringen en aardappelpartjes erdoor scheppen. Antiaanbakpan met 1 theelepel olijfolie invetten. Eimengsel erin schenken en afgedekt op laag vuur in 20 minuten laten stollen. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Omelet in ovenschaal keren en onder hete grill snel bruin laten worden.
Lekker met tomatenketchup. Serveren met salade van dunne reepjes blaadjes van 1 struikje witlof, 1 appel met schil en 100 gram winterwortel en dressing van sap van ½ sinaasappel, zout en peper.
2 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gebied : Spanje
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Lekker lijnen gids, bijlage bij Tip Culinair januari 1997
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten