OLIJVENPESTO
2 rode Spaanse pepers
2 teentjes knoflook
2 potjes zwarte olijven zonder pit (van elk 160 gram)
4 takjes oregano
3 eetlepels (olijf)olie
Pepers wassen, halveren, schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Knoflook pellen en in stukjes snijden. Olijven afgieten en in grove stukken hakken. 2 Takjes oregano fijnknippen.
In wok of hapjespan olie zachtjes verhitten. Olijven, knoflook en peperreepjes toevoegen en 3 minuten zachtjes al omscheppend bakken. Oregano toevoegen en 1 minuut zachtjes meebakken. Olijven overdoen in schaal en laten afkoelen.
Olijven garneren met rest van de takjes oregano. Serveren met stokbrood.
8 personen
voedingswaarde : 95 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten
gebied : Alpen
gerechtsoort : buffetgerecht
bron : AllerHande januari 1997
vrijdag 26 januari 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten