VISSOEP MET RIJST
½ eetlepel olie
1 fijngesneden sjalotje
1 uitgeperst teentje knoflook
stukje geraspte gemberwortel
½ liter water
1 kruidenbouillon-tablet
40 gram snelkookrijst
mespunt chilipoeder
300 gram in stukken gesneden venkel
100 gram in grove stukken gesneden kabeljauwfilet
100 gram gekookte mosselen
½ deciliter verse kokosmelk (blik)
zout
peper
vers korianderblad
In olie sjalotje, knoflook en gemberwortel 5 minuten bakken. Water met kruidenbouillon-tablet toevoegen en aan de kook brengen. Snelkookrijst en chilipoeder toevoegen. Na 5 minuten venkel toevoegen en na nog eens 3 minuten kabeljauwfilet door soep roeren. Op laag vuur nog 5 minuten zachtjes koken. Dan mosselen en kokosmelk door soep roeren en kort meewarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper en met wat vers korianderblad garneren. Lekker met meergranenpistolet.
2 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Lekker lijnen gids [bij Tip Culinair januari 1997]
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten