TORTILLA’S
20 gram Tex-Mex mix voor tacovulling (zakje à 40 gram, Silvo)
1 deciliter warm water
175 gram mager gehakt
100 gram uiringen
2 tomaten in stukjes
1 eetlepel tomatenpuree
1 groene paprika in stukjes
400 gram kidneybonen (blik, uitgelekt)
250 gram ijsbergsla in reepjes
100 gram komkommer in blokjes
1 deciliter magere yoghurt
1 uitgeperst teentje knoflook
2 eetlepels fijngesneden peterselie
2 fijngesneden takjes munt
4 flour (tarwe)tortilla’s (Casa Fiësta)
4 flinke eetlepels geraspte 20+ kaas
Voor vulling 20 gram Tex-Mex mix voor tacovulling (zakje à 40 gram, Silvo) met 1 deciliter warm water omroeren. In anti-aanbakpan 175 gram mager gehakt rul bakken, 100 gram uiringen 1 minuut meebakken. Kruidenmengsel, 2 tomaten in stukjes, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 groene paprika in stukjes en 400 gram kidneybonen (blik, uitgelekt) toevoegen en nog 10 minuten zacht laten sudderen. Intussen 250 gram ijsbergsla in reepjes en 100 gram komkommer in blokjes snijden. Sausje roeren van 1 deciliter magere yoghurt, 1 uitgeperst teentje knoflook, 2 eetlepels fijngesneden peterselie en 2 fijngesneden takjes munt. 4 flour (tarwe)tortilla’s (Casa Fiësta) verwarmen volgens aanwijzingen. Op elke tortilla bonenmengsel, ijsbergsla, komkommer, schepje yoghurtmengsel en 1 flinke eetlepel geraspte 20+ kaas scheppen.
2 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
land : Mexico
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip Culinair januari 1997, Lekker lijnen
woensdag 24 januari 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten