PICCALILLY
1 kilogram gemengde groenten zoals bloemkool, courgette, sperzieboontjes, paprika en komkommer
½ eetlepel kurkuma
1 theelepel kerrie
2 theelepels mosterdpoeder
2 theelepels gemberpoeder
75 gram suiker
5 deciliter + 1 eetlepel azijn
15 gram maïzena
1 Kilogram gemengde groenten zoals bloemkool, courgette, sperzieboontjes, paprika, komkommer in kleine blokjes van 1 centimeter snijden. ½ Eetlepel kurkuma, 1 theelepel kerrie, 2 theelepels mosterdpoeder, 2 theelepels gemberpoeder en 75 gram suiker in 5 deciliter azijn aan de kook brengen. De groenten toevoegen en 10 minuten zachtjes laten koken. Groenten met schuimspaan uit pan scheppen en in warme goed afsluitbare potten doen. 15 Gram maïzena met 1 eetlepel azijn gladroeren en door vocht in pan roeren, aan de kook brengen en roeren tot saus gebonden is. Piccalilly over potten verdelen, deksel sluiten. Laten afkoelen.
Voor 5 potjes van 2 deciliter.
gerechtsoort : inmaak (hartig)
bron : Tip Culinair januari 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten