woensdag 24 januari 2024

Aloo Samosa (India)

ALOO SAMOSA (SAMOSA’S MET GROENTE)

350 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
125 gram boter of margarine, gesmolten
mespunt zout
½ deciliter melk
frituurolie

GROENTEVULLING
250 gram aardappels
250 gram bloemkool
1 eetlepel boter of margarine
1 theelepel mosterdzaad
100 gram doperwten (diepvries)
2 groene pepers
zout
1 theelepel garam masala
2 theelepels koriander


Deeg: Van bloem, bakpoeder, boter en zou met vingers kruimelig deeg wrijven. 1,2 deciliter water toevoegen en snel tot stevig, soepel deeg kneden. Deeg afgedekt 15 minuten laten rusten. Van deeg 8 balletjes draaien en uitrollen tot cirkels van 20 centimeter doorsnede. Cirkels halveren. Tot gebruik met vochtige doek afdekken.
Vulling bereiden: 250 gram aardappels en 250 gram bloemkool 5 minuten koken. In 1 eetlepel hete boter of margarine 1 theelepel mosterdzaad 3 minuten zachtjes bakken. Aardappel, bloemkool, 100 gram diepvriesdoperwten, 2 fijngesneden groene pepers (zonder zaadjes) en zout erdoor scheppen. Afgedekt nog 8 minuten op matig vuur smoren en grof prakken. 1 Theelepel garam masala en 2 theelepels koriander erdoor roeren.
Afwerking: rand van deegcirkels met melk bestrijken en wat vulling op deeg scheppen. Deeg dubbelvouwen en met vork randen aandrukken. Frituurolie verhitten. Samosa’s met 6 - 8 tegelijk goudbruin frituren en op keukenpapier laten uitlekken. Serveer per persoon 2 warme samosa’s met een pittige chutney

Voor 16 stuks

voedingswaarde : 170 kcal per stuk
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : India
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip Culinair januari 1996

Geen opmerkingen: